FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks putuje u Indiju, gdje bi po neslužbenim informacijama trebao identificirati smrtno stradalog mladića za kojeg se pretpostavlja da je njegov 25-godišnji sin Domagoj. Informacija o navodnoj smrti Šeksova sina pojavila se nakon što je jučer odgođen Šeksov službeni posjet Izraelu. Neslužbene informacije govore da će sa Šeksom u Indiju otputovati i Domagojeva majka Marija. Domagoj Šeks do sada je više puta boravio u Indiji gdje je ostajao po nekoliko mjeseci. Poslove predsjednika Sabora za Šeksove bi izočnosti trebao obnašati potpredsjednik Sabora Luka Bebić.

SPLIT - Jučer pronađen muškarac u moru u uvali na otoku Visu 28-godišnji je Jurica Šoda, jedan od dvojice nestalih ribara, potvrdila je identifikacijom sinoć njegova rodbina, a priopćio načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić. Tijelo je identificirano na Patološkom odjelu splitske Kliničke bolnice i nad njim se obavlja obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je u moru u uvali Tihoj na sjevernoj strani otoka Visa oko 11,30 sati, a ne, kako je ranije bilo javljeno, u uvali Oključnoj na zapadnoj strani tog otoka.

ZAGREB- Predstavom Edwara Albeea "Ko se boji Virdžinije Vulf" Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda sinoć je u Zagrebu otvoren Šesti međunarodni festival studentskog kazališta. Diplomsku predstavu studenata glume u klasi prof. Gordane Marić, koja prikazuje neuspjeli brak dvoje egoista Marthe i Georga, zagrebačka je publika u ITD-u ispratila dugim pljeskom. Za sedam dana Festivala bit će odigrano 17 kazališnih predstava iz više europskih zemalja, održano gotovo trideset multimedijalnih događaja i više glazbenih priredbi u zagrebačkim klubovima. Festival organizira Udruga studentskog kazališta "test!", koja je godine 2001., primljena u punopravno članstvo Svjetske studentske kazališne organizacije AITU.

ZAGREB- Ugledni hrvatski skladatelj, aranžer, saksofonist, flautist i doktor medicine Ozren Depolo umro je jučer u Zagrebu u 75. godini nakon duge i teške bolesti. Ozren Depolo rođen je u Zagrebu gdje je završio Medicinski fakultet i Glazbenu akademiju. Kao najbolji hrvatski saksofonist Depolo je svirao s najpoznatijim svjetskim imenima jazz glazbe i bio je član najpoznatijih svjetskih jazz orkestara. Pisao je i glazbu za animirane i dokumentarne filmove, a u Plesnome orkestru Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ozren Depolo proveo je svoj cijeli radni vijek. Među brojnim nagradama i priznanjima koje je primio su i Vjesnikova nagrada "Josip Slavenski" te Zlatna plaketa Status za sveukupni doprinos hrvatskoj jazz glazbi koju mu je 1999. dodijelila Hrvatska glazbena unija.

KOSTRENA - Odbor vjerovnika Brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. u stečaju na svojoj će sjednici, danas među ostalim, razmatrati mogućnosti završetka stečaja koji je u tom Brodogradilištu pokrenut u prosincu 2003. Priznate tražbine vjerovnika iznose više od milijarde kuna, a najveći je vjerovnik Lenca država putem Ministarstva financija i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Na prijedlog HBOR-a, Odbor vjerovnika prihvatio je prijedlog da se brodogradilište, nakon prodaje dijela imovine, podržavi, odnosno da država, nakon isplate ostalih hipotekarnih vjerovnika, u cijelosti preuzme vlasništvo brodogradilišta. Prijedlog nije proveden jer dio vjerovnika nije prihvaćao predloženi način isplate svojih tražbina

ZAGREB - Hrvatsku je u siječnju ove godine posjetilo 97,5 tisuća turista ili 4 posto više nego u lanjskom siječnju, ali je ostvareno 3 posto manje noćenja odnosno 259,2 tisuće, objavio je Državni zavod za statistiku. Domaćih je turista u ovogodišnjem siječnju bilo 58,7 tisuća ili 1 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu, a pad od 9 posto bilježe sa 159,2 tisuće noćenja. Stranih je turista pak u Hrvatskoj boravilo 38,7 tisuća ili 14 posto više nego lani. Sa nešto malo više od 100 tisuća siječanjskih noćenja stranci su ostvarili porast od 8 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙