FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tjedan crkvene glazbe o očuvanju baštine i stvaranju nove

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Tjedan crkvene glazbe, koji ima zatemu "Očuvanje baštine i stvaranje nove", održat će se 31. ožujka i 1.travnja na zagrebačkom Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković"Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Tjedan crkvene glazbe, koji ima za temu "Očuvanje baštine i stvaranje nove", održat će se 31. ožujka i 1. travnja na zagrebačkom Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

Prvog dana govorit će Krešimir Brlobuš o sakralnom i profanom u liturgijskoj glazbi, Konstilija Nikolić Markota o poetskoj ulozi glazbene baštine, a održat će se i okrugli stol na kojem će sudjelovati Blaženko Juračić, Šime Marović, Vinko Sitarić i Miroslav Martinjak. U popodnevnom dijelu programa Josip degl'Ivellio govorit će o očuvanju baštine crkvene glazbe, a naročito one 20. stoljeća.

Na Tjednu crkvene glazbe 1. travnja govorit će Manda Svirac o liturgijskom pjevanju na način promicanja baštine članova "Družine", Ivo Nižić o pučkom crkvenom (svjetovnom) pjevanju u Preku na Ugljanu te mogućnostima pedagoške primjene zavičajne glazbene baštine. Nakon glazbene videoprezentacije, Izak Špralja i Josip degli'Ivellio govorit će o Lovri Županoviću uz 80. godišnjicu rođenja (1925.2004.), a Ivan Šaško o liturgijskoj glazbi između emocija i razuma.

Poslije prezentacije KUD-a "Slavuj" iz Bukevja održat će se skupština Hrvatskoga društva za crkvenu glazbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙