FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Dani glazbe i radosti" za predškolsku djecu i učenike

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska glazbena mladež i Zagrebačkafilharmonija pripremaju projekt "Dani glazbe i radosti" namijenjenpredškolskoj djeci i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovneškole.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska glazbena mladež i Zagrebačka filharmonija pripremaju projekt "Dani glazbe i radosti" namijenjen predškolskoj djeci i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Riječ je o izvedbi djela "Peča i vuk" Sergeja S. Prokofjeva koje je taj veliki ruski skladatelj napisao za djecu.

"Peču i vuka" priprema Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, a u ulozi pripovjedača nastupit će dramski umjetnik Dražen Čuček.

Projekt Dani glazbe i radosti obuhvaća pet koncerata koji će se održati 5. i 6. travnja u dvorani Lisinski.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare na te izvedbe prijavilo se oko 9000 djece iz cijele Hrvatske.

O projektu su govorili predsjednica Hrvatske glazbene mladeži Naima Balić i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Berislav Šipuš.

Dani glazbe i radosti projekt je koji se smatra sastavnim dijelom školskih programa, a održava se u svrhu da djecu predškolske dobi i školsku djecu nižih razreda potakne na slušanje i upoznavanje klasične glazbene literature.

Po riječima autora projekta, to će biti poticaj u nastajanju koncertne i kazališne publike za buduća vremena iz redova školske djece.

Naima Balić je podsjetila da su se takvi programi izvodili prije 20-ak godina upravo zaslugom Zagrebačke filharmonije i Hrvatske glazbene mladeži i na poticaj vodećih hrvatskih glazbenika Lovre pl. Matačića, Slavka Zlatića i Brune Bjelinskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙