FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

23. Muzički biennale Zagreb od 15. do 24. travnja

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Dvadeset i treći Muzički biennaleZagreb, međunarodni festival suvremene glazbe, održat će se od 15. do24. travnja pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, rečenoje na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvuskladatelja.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Dvadeset i treći Muzički biennale Zagreb, međunarodni festival suvremene glazbe, održat će se od 15. do 24. travnja pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu skladatelja.

Važan dio ovogodišnjeg bijenalskog programa bit će Svjetski dani glazbe, već tradicionalna manifestacija Međunarodnoga društva za suvremenu glazbu (MDSG), utemeljenog 1923.

Ovogodišnji Biennale predstavili su generalni direktor Ivo Josipović, umjetnički direktor Berislav Šipuš te direktorica organizacije Biennala Sanda Vojković.

Na Biennale su prijavljene 274 skladbe i projekta, a međunarodni Ocjenjivački sud izabrao je 83 skladbe s preporukom za izvođenje. U program Međunarodnoga društva za suvremenu glazbu-Svjetskih dana glazbe kao dijela Biennala uvršteno je 77 skladbi i projekata iz 36 zemalja.

Biennale se otvara praizvedbom baleta "Tramvaj zvan čežnja" Mladena Tarbuka, po scenariju Sanje Ivić i u koreografiji Dinka Bogdanića, u Hrvatskom narodnom kazalištu. Umjetnički direktor Berislav Šipuš istaknuo je da programi Biennala slijede bogatu bijenalsku tradiciju i predstavljaju najširu paletu suvremenih glazbenih zbivanja.

Iz programa generalni direktor Ivo Josipović najavio je gostovanje Sofije Gubajduline, ruske skladateljice. Na Biennalu će nastupiti i proslavljeni perkusionistički ansambl Studio Percussion iz Graza te atraktivni jazz trio Urija Canea te drugi vodeći solisti i ansambli iz suvremenog svijeta glazbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙