FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi katalog hrvatskih malih i obiteljskih hotela

KARLOVAC, 1. travnja 2005. (Hina) - U obiteljskom hotelu"Korana-Srakovčić" u Karlovcu danas je predstavljeno hrvatsko izdanjeprvog hrvatskog kataloga/brošure "Obiteljski i mali hoteli", saponudom 73 takva hotela, koji su zajednički izdali Nacionalna udrugaobiteljskih i malih hotela te Hrvatska turistčka zajednica (HTZ).
KARLOVAC, 1. travnja 2005. (Hina) - U obiteljskom hotelu "Korana-Srakovčić" u Karlovcu danas je predstavljeno hrvatsko izdanje prvog hrvatskog kataloga/brošure "Obiteljski i mali hoteli", sa ponudom 73 takva hotela, koji su zajednički izdali Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela te Hrvatska turistčka zajednica (HTZ).

Katalog su pred brojnim uzvanicima predstavili direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarić te državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Ističući važnost malog hotelijerstva za sveukupnu hrvatsku smještajnu ponudu Bulić je rekao da su mali hoteli prilika da se s gostima zadrži bliskost, specifičan šarm i hrvatska prepoznatljivost. To je tim važnije, kaže, u trenutku kada su veliki hrvatski hoteli u postupku standardizacije izgleda i usluga, čime se sve više približavaju velikim svjetskim hotelima.

Bulić je dodao i da je HTZ u tiskanje te brošure uložio 250 tisuća kuna, kao i da je uz hrvatski brošura izdana na još šest svjetskih jezika.

Šime Klarić, koji je i sam vlasnik malog obiteljskog hotela Sv. Mihovil u Trilju, najavio je da će se uskoro tiskati i novo prošireno izdanje te brošure, budući je broj članova te Udruge u godinu dana rada ili sa lanjskih 80 ove godine povećan na njih 127.

Izrazio je očekivanje da će zajednička brošura malih i obiteljskih hotela potaknuti i one vlasnike malih hotela koji se još nisu udružili u udrugu da to učine.

Pritom je istaknuo značaj njihovog zajedničkog nastupa na tržištu, posebno u inozemstvu, kao i povezivanje s dobavljačima s ciljem postizanja pogodnosti za nabavu roba, posebno prehrambenih i drugih proizvoda.

Posebno je naglasio da je pred Udrugom veliki posao primjerene standardizacije kvalitete usluga, koju će, kako je najavio, provesti internom certifikacijom hotela.

Uz to Klarić je najavio i brojne druge aktivnosti te Udruge, poput uključivanja u USAID-ov projekt "Poduzetna Hrvatska" (za poticanje malog i srednjeg poduzetništva) te suradnju sa sličnom talijanskom udrugom malih hotela.

Državni tajnik Mičić je pak istaknuo da su mali i obiteljski hoteli nezaobilazni u ponudi svake turističke zemlje te da resorno ministarstvo podržava njihov daljnji razvoj, kako putem poticajnih sredstava u raznim kreditnim programima, tako i u promociji. Dodaje i da su se zahvaljući distribuciji brošure o tim hotelima na nekoliko europskih turističkih sajmova u proteklim tjednima, kao i kroz svih 18 inozemnih predstavništava HTZ-a i na Interentu, već dogodile i konkretne rezervacije te vrste smještaja za ovu sezonu.

(Hina) xvhor/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙