FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: zaprepaštenje i zabrinutost napadom na gošće u Opatiji

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Direktor Glavnog ureda Hrvatsketurističke zajednice (HTZ) Niko Bulić danas je u ime Turističkogvijeća HTZ-a izrazio zaprepaštenje i zabrinutost zbog ovotjednogkriminalnog djela nad dvije talijanske turistkinje u Opatiji, što jeudarac ne samo opatijskom nego i hrvatskom turizmu koji se, kako senada, neće ponoviti.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić danas je u ime Turističkog vijeća HTZ-a izrazio zaprepaštenje i zabrinutost zbog ovotjednog kriminalnog djela nad dvije talijanske turistkinje u Opatiji, što je udarac ne samo opatijskom nego i hrvatskom turizmu koji se, kako se nada, neće ponoviti.

Bulić je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća HTZ-a izrazio i nadu da će se zdravstveno stanje turistkinja što prije stabilizirati i popraviti, kao i da će se krivac brzo naći. Dodao je da takve kriminalne radnje hrvatskom turizmu nanose štetu, tim više što se Hrvatska u zadnjih nekoliko godina uspjela pozicionirati kao sigurna turistička destinacija i taj atribut ne bi smjela izgubiti.

O tome se događaju očitovao i predsjedavajući današnje sjednica Vijeća HTZ-a državni tajnik za turizam Zdenko Mičić, kazavši da će o tome, kao i o uskršnjem rušenju spomenika u Murteru, biti riječi i na današnjoj sjednici hrvatske Vlade te Povjerenstva za turističku sezonu krajem travnja.

Mičić se osvrnuo i na današnje, kako kaže, polemične medijske naslove, u kojima se spominje da je on jučer u Ljubljani kazao kako se "do ljeta u Hrvatskoj ukida 0,0 promila alkohola". Ističe da on to nije tako rekao, te da zakon koji to regulira nije u nadležnosti njegovog ministarstva (mora, turizma, prometa i razvitka). U vezi toga, kaže, ništa nije konačno utvrđeno, te dodaje da jedino Vlada to može kao prijedlog uputiti na Sabor.

Turističko vijeće HTZ-a danas je prihvatilo i izvješće Glavnog ureda HTZ-a o trenutnom stanju hrvatskog turizma na inozemnim tržištima, po kojima, kako je kazao Bulić, na gotovo svima postoji značajno zanimanje za Hrvatskom, ali se na nekim tržištima to još nije odrazilo na booking.

Odlično, pa i bolje nego lani Hrvatska trenutno stoji u Francuskoj, Skandinaviji, Baltičkim zemljama, Britaniji, Sloveniji, slično kao lani u Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Mađarskoj, a u HTZ-u se nadaju da će ove godine uspjeti preokrenuti lanjski negativni trend u Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Iako se u hrvatskom turizmu nakon Uskrsa, koji je prošao s očekivanih manje gostiju nego lanjskoga, pa do lipnja mogu očekivati "rupe" u popunjenosti, Bulić ipak smatra da će se ove turističke godine uspjeti ostvariti najmanje lanjski rezultati, a postoji prostor i za blagi fizički porast od oko 2 posto zbog već sada dobrih najava za posezonu.

Vijeće HTZ-a je prihvatilo i prijedlog za dodatnim oglašavanjem na TV postajama na glavnim inozemnim tržištima od sredine travnja do kraja svibnja, za što će HTZ izdvojiti 8,9 milijuna kuna.

Članovi Vijeća imenovali su i direktore osam inozemnih predstavništava HTZ-a na iduće četiri godine, od kojih su šest "starih" (u Varšavi, Stockholmu, Frankfurtu, Bruxellesu, Moskvi i Rimu), dok su dva nova (u Beču i Zurichu).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙