FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenskih gostiju u Hrvatskoj više nego prošle godine

LJUBLJANA, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska bi ove godine izSlovenije, nakon manjeg lanjskog pada broja turista, mogla ponovoostvariti turističke poraste, čime se želi vratiti na rekordnerezultate iz 2003. s toga, za Hrvatsku jednog od primarnih tržišta,kazao je danas u Ljubljani direktor Glavnog ureda Hrvatske turističkezajednice (HTZ) Niko Bulić.
LJUBLJANA, 30. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska bi ove godine iz Slovenije, nakon manjeg lanjskog pada broja turista, mogla ponovo ostvariti turističke poraste, čime se želi vratiti na rekordne rezultate iz 2003. s toga, za Hrvatsku jednog od primarnih tržišta, kazao je danas u Ljubljani direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić.

Bulić je govoreći na hrvatskoj konferenciji za novinare u sklopu međunarodnog turističkog sajma "Počitnice 2005" istaknuo da će Hrvatska biti još zadovoljnija ako turistički posjet iz Slovenije bude i bolji od onog iz 2003.

Po prvim informacijama s toga tržišta i stanju bookinga Bulić ocjenjuje da bi u Hrvatsku iz Slovenije ove godine moglo doći oko 918 tisuća turista, koji bi ostvarili nešto više od lanjskih 5 milijuna noćenja.

Lani je Hrvatsku posjetilo 884,3 tisuće slovenskih turista, što je u odnosu na 2003. bio pad od 4 posto, dok su sa 5,03 milijuna noćenja bilježili minus od 3 posto.

Popularnost hrvatskih destinacije pokazuje i ovotjedni sajam "Počitnice 2005", na kojemu posjetitelji najviše zanimanja pokazuju upravo za hrvatska ljetovališta.

Za pojačavanje promocije na slovenskom tržištu HTZ će izvršiti i dodatnu animaciju potencijalnih gostiju serijom reklamnih oglasa na najvećim slovenskim televizijskim postajama, POP-TV i nacionalnoj televiziji, najavio je Bulić.

Na konferenciji je o novostima u hrvatskom turizmu govorio i državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, promet i razvitka Zdenko Mičić. Istaknuo je da je strateški cilj Hrvatske do 2010. postići 11 milijuna turističkih dolazaka godišnje, uz 66 milijuna turističkih noćenja.

Na konferenciji su se slovenski turistički novinari posebno zanimali za prometnu infrastrukturu i investicije u hotele u Istri, kao i za projekte lječilišnih turističkih kapaciteta u hrvatskoj unutrašnjosti te zimovališta u Gorskom Kotaru.

(Hina) xfl/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙