FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija hrvatskog turizma na sajmu u Ljubljani

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda ovoga ćetjedna, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), bitipredstavljena na međunarodnim sajmovima u Ljubljani, Kijevu, Tullnu,Wealsu, Katowicama i Augsburgu.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda ovoga će tjedna, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), biti predstavljena na međunarodnim sajmovima u Ljubljani, Kijevu, Tullnu, Wealsu, Katowicama i Augsburgu.

Među značajnijima sajmovima je onaj u Ljubljani na kojem će Hrvatska imati nacionalnu prezentaciju. Lubljanski turistički sajam "Sejem počitnic 2005" održava se od utorka, 29. ožujka do 2. travnja, a namijenjen je poslovnim posjetiteljima i širokoj publici.

Na ljubljanskom sajmu, na izložbenoj površini od oko 12 tisuća četvornih metara, svoju turističku ponudu predstavlja 130 izlagača iz 19 zemalja.

Nastup HTZ-a i nekoliko suizlagača (turističkih tvrtki) predviđen je na tzv. otvorenom štandu od 114 metara četvornih. Posebno će se predstaviti kvarnerska te šibenska regija.

Službena hrvatska konferencija održat će se 30. ožujka u prostorijama slovenskog predstavništva HTZ-a u Ljubljani, a o novostima u hrvatskom turizmu govorit će državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić te direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Po informacijama od sredine ožujka hrvatska turistička ponuda i booking njezinih programa na slovenskom tržištu stoje nešto bolje nego u isto lanjsko vrijeme, slijedom čega se očekuje da bi slovenski turisti ove godine mogli u Hrvatskoj "popraviti" svoje lanjske rezultate.

Naime, lani je u Hrvatskoj, prvi put nakon nekoliko uzastopnih uspješnih godina, iz Slovenije zabilježen pad broja turista od 4 posto i njihovih noćenja od 3 posto u odnosu na 2003. Bilo ih je 884,2 tisuća, a ostvarili su 5,03 milijuna noćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙