FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon za očuvanje židovskih kuća nakon povlačenja iz Gaze

JERUZALEM, 1. travnja 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharonizjavio je u petak kako nije sklon rušenju židovskih naselja nakon štose Izrael ovoga ljeta povuće iz pojasa Gaze.
JERUZALEM, 1. travnja 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u petak kako nije sklon rušenju židovskih naselja nakon što se Izrael ovoga ljeta povuće iz pojasa Gaze.

"Bio bih sretan kada se te zajednice ne bi uništile", rekao je Sharon u izjavi za najveći izraelski list Yedioth Ahronoth. "To zahtjeva suradnju s palestinskim vlastima".

Izraelski dužnosnici svojedobno su ocijenili da bi uništenje kuća izraelskih doseljenika spriječilo da one padnu u ruke palestinskih militanata koji će pohitati na područja koja napuste izraleski vojnici.

Sharon želi neke aspekte povlačenja koordinirati s umjerenim palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom, koji je u siječnju naslijedio preminulog Jasera Arafata.

No, ustvrdio je da tu suradnju usporava palestinski premijer Ahmed Korei.

"Abu Ala (Korei) se protivi (očuvanju naselja) zbog unutarnjih neslaganja s Abu Mazenom (Abbasom). Zasad nema napretka na tom području", rekao je Sharon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙