FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dogovor o primirju nazvao "pozitivnim prvim korakom"

JERUZALEM, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon u četvrtak je pozdravio dogovor palestinskih skupina ouvjetovanom prekidu napada na Izrael, ali i naglasio kako militantnefrakcije u konačnici moraju biti razoružane u interesu mira.
JERUZALEM, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon u četvrtak je pozdravio dogovor palestinskih skupina o uvjetovanom prekidu napada na Izrael, ali i naglasio kako militantne frakcije u konačnici moraju biti razoružane u interesu mira.

Iz Sharonovog ureda priopćeno je kako je premijer telefonom rekao egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku kako je "dogovor postignut u Kairu pozitivan pvi korak".

U priopćenju se kaže da je Sharon naglasio kako je riječ o privremenom sporazumu i da napredak u mirovnom procesu ovisi o razoružanju militanata.

"Terorističke organizacije ne mogu nastaviti postojati kao naoružane skupine, a osobito ne kao terorističke organizacije", izjavio je Sharon.

Palestinske skupine koje sudjeluju na sastanku u Egiptu u zajedničkom su priopćenju u četvrtak rekle kako je sadašnje razdoblje mira dio njihovog programa za 2005. i ovisi o odlučnosti Izraela da "obustavi sve oblike agresije na naš teritorij i palestinski narod", te "puštanju na slobodu svih zatvorenika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙