FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon povukao prijedloge imenovanja trojice novih ministara

JERUZALEM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik izraelskevlade Ariel Sharon povukao je u srijedu prijedloge za imenovanjetrojice novih ministara nakon što je postalo jasno da ih izraelskiparlament neće odobirti.
JERUZALEM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik izraelske vlade Ariel Sharon povukao je u srijedu prijedloge za imenovanje trojice novih ministara nakon što je postalo jasno da ih izraelski parlament neće odobirti.

Imenovanja su mogla ojačati Sharonov položaj pred povlačenje iz pojasa Gaze, predviđenog da se provede kasnije tijekom ove godine, nakon što je parlament u utorak ratificirao prijedlog proračuna za 2005. godinu čime je otklonio i posljednju političku zapreku njegovom planu.

Oporbeni zastupnici koji su glasovali za proračun kako bi stvorili protutežu članovima Sharonove desne stranke Likud koji se protive povlačenju, odbili su, međutim, prihvatiti imenovanja za ministre.

To je predstavljalo utješnu pobjedu za nacionalističke tvrdolinijaše u stranci Likud koji nisu uspjeli srušiti prijedlog proračuna ni privoliti parlament da donese odluku o održavanju referenduma o planu povlačenja iz pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙