FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski prlament usvojio proračun

JERUZALEM, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon uklonio je u utorak posljednju parlamentarnu prepreku za svojplan povlačenja iz Gaze nakon što je Knesset odobrio državni proračunsa 58 glasova za, 36 protiv.
JERUZALEM, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon uklonio je u utorak posljednju parlamentarnu prepreku za svoj plan povlačenja iz Gaze nakon što je Knesset odobrio državni proračun sa 58 glasova za, 36 protiv.

Da proračun nije donesen do 31. ožujka, Sharon bi bio prisiljen sazvati izbore krajem lipnja, mjesec dana prije početka povlačenja.

Sporazum što ga je Sharon ranije postigao s oporbenim zastupnicima omogućuje mu da nastavi s pripremama za prvo premještanje izraelskih naselja s okupiranih teritorija, na kojima Palestinci žele osnovati neovisnu državu.

Sharon je ključnu pobjedu odnio u ponedjeljak kada je parlament odbacio referendum o povlačenju koje podupire većina Izraelaca.

Nezadovoljni tim planom, čelnici izraelskih naseljenika najavili su da će organizirati mirne prosvjede kako bi zaustavili povlačenje s teritorija na koje, kako kažu, imaju biblijsko pravo.

Oko 8.500 Izraelaca živi u naseljima koja bi trebala biti evakuirana - 21 u pojasu Gaze i četiri od 120 na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙