FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon isključuje ustupke za istočni Jeruzalem i Golan

JERUZALEM, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon isključio je u srijedu mogućnost ustupaka za istočni Jeruzalemi visoravan Golan tijekom susreta s 13 zastupnika članova tvrdog krilasvoje stranke Likuda, javlja izraelski državni radio.
JERUZALEM, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon isključio je u srijedu mogućnost ustupaka za istočni Jeruzalem i visoravan Golan tijekom susreta s 13 zastupnika članova tvrdog krila svoje stranke Likuda, javlja izraelski državni radio.

Sharon je tvrdio da neće biti povlačenja iz istočnog Jeruzalema, osvojenog i anektiranog 1967., gdje živi više od 200.000 Palestinaca, kao ni s visoravni Golan, također zauzete od Sirije 1967., javio je radio.

On je isključio prijedlog tvrdolinijaša Likuda koji se zalažu za pripojenje glavnih naselja na Zapadnoj obali u razmjenu za njihovu podršku planu proračuna 2005. Premijer je također ponovno odbio podržati referendum o evakuaciji iz pojasa Gaze i 8.000 izraelskih doseljenika te regije, dodao je radio.

Sharon je u srijedu zadao težak udarac "pobunjenicima" svoje stranke kada mu je Financijsko povjerenstvo parlamenta odobrilo plan proračuna.

Ta je frakcija neko vrijeme prijetila vetom na proračun, jer su znali da će u slučaju da ga parlament ne prihvati do 31. ožujka izazvati pad vlade i održavanje novih izbora, što bi obustavilo primjenu plana povlačenja iz pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙