FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dobio potporu za proračun

JERUZALEM, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon dobio je u subotu obećanje ključne oporbene stranke Shinui daće poduprijeti prijedlog proračuna, što bi moglo spriječiti pad vladei otvoriti put povlačenju iz Gaze, objavio je izraelski radio.
JERUZALEM, 26. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon dobio je u subotu obećanje ključne oporbene stranke Shinui da će poduprijeti prijedlog proračuna, što bi moglo spriječiti pad vlade i otvoriti put povlačenju iz Gaze, objavio je izraelski radio.

Odluka stranačkog čelnika Yosefa Lapida uslijedila je nakon američkog pritiska i Sharonovog poziva 15-članoj frakciji, trećoj po snazi u parlamentu, da podupre državni proračun za 2005. godinu kako bi se izvelo povlačenje.

Poslije sastanka sa Sharonom, Lapid je izjavio da će Shinui poduprijeti proračun nakon što je Sharon obećao da će više novca usmjeriti prema obrazovanju i vojsci, prenosi radio.

Ako glasovanje o proračunu propadne 31. ožujka, premijer će biti prisiljen sazvati nove izbore, što bi moglo zaustaviti planiranu evakuaciju 21 židovskog naselja iz Gaze i četiri sa Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙