FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska smanjuje svoj kontingent u Iraku i razmatra povlačenje

SOFIJA, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bugarski kontingent u Iraku, ukojem se trenutačno nalazi 462 ljudi, biti će smanjen na 370 ljudikrajem lipnja i vlada će prije kraja ožujka donijeti odluku o mogućempovlačenju kontingenta, rekao je u četvrtak bugarski ministar obraneNikola Svinarov.
SOFIJA, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bugarski kontingent u Iraku, u kojem se trenutačno nalazi 462 ljudi, biti će smanjen na 370 ljudi krajem lipnja i vlada će prije kraja ožujka donijeti odluku o mogućem povlačenju kontingenta, rekao je u četvrtak bugarski ministar obrane Nikola Svinarov.

"Naši planovi predviđaju smanjenje našeg kontingenta za stotinjak vojnika" tijekom sljedeće rotacije u lipnju, rekao je ministar u sklopu sastanka vlade u Sofiji.

Svinarov je rekao da će moguće povlačenje bugarskih postrojbi iz Iraka vlada razmotriti prije kraja ožujka, nakon čega će prijedlog podastrijeti u parlamentu. Ministar nije precizirao kalendar mogućeg povlačenja.

"Ne vidim ništa lošeg ako budemo nazočni u Iraku 2006., ali to ne bi trebala biti vojna nazočnost", izjavio je ministar Svinarov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙