FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH pozvao Ashdowna da podnese ostavku

MOSTAR, 1. travnja 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH poziva visokogpredstavnika Paddya Ashdowna da podnese ostavku zbog grubog kršenjaEuropske konvencije, Ustava i zakona BiH te nanošenja nesaglediveštete međunarodnom ugledu BiH, izjavio je u četvrtak navečer u Mostarupredsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak.#L#
MOSTAR, 1. travnja 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH poziva visokog predstavnika Paddya Ashdowna da podnese ostavku zbog grubog kršenja Europske konvencije, Ustava i zakona BiH te nanošenja nesagledive štete međunarodnom ugledu BiH, izjavio je u četvrtak navečer u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak.#L#

Visoki predstavnik Ashdown je u utorak smijenio hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, nakon što je Sud BiH protiv njega potvrdio utemeljenost optužnice za sudjelovanje u korupciji i privrednom kriminalu.

Ashdown je donio odluku o opozivu nakon što su to zahtijevali predstavnici međunarodne zajednice, posebice SAD-a.

"Djelovanjem i najnovijim odlukama visokog predstavnika za BiH prouzročena je kriza u radu Predsjedništva BiH te time dovedeno u pitanje funkcioniranje jedne od najviših ustavnih institucija BiH i otvorena mogućnost prenošenja krize na sve razine vlasti u BiH. Kriza je proizvedena protuustavnim i nezakonitim odlukama koje su u potpunoj suprotnosti s temeljnim načelima Europske konvencije o ljudskim pravima", kazao je Čolak nakon sjednice predsjedništva HDZ BiH.

"Mi smo u jednom od zaključaka pozvali i zatražili žurno zasjedanje Parlamentarne skupštine BiH, plenarno zasjedanje oba doma kako bi se donijela odluka kojom će se odbaciti sve protuustavne odluke i sva protuustavna djelovanja bez obzira na to od koga ona dolazila", kazao je Čolak.

Na sjednici održanoj u Mostaru Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve dužnosnike te stranke u tijelima vlasti da nastave ustrajno djelovati sukladno Ustavu i zakonima BiH, te da ignoriraju sve one koji žele destabilizirati BiH i njene najviše institucije.

Čolak je kazao da se na sjednici uopće nije raspravljalo o mogućem novom kandidatu HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙