FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown ponovno traži restrukturiranje policije

BANJA LUKA, 8. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni iHercegovini Paddy Ashdown izjavio je u utorak u Banjoj Luci da suneophodne ustavne i zakonske promjene u Republici Srpskoj, FederacijiBiH i kantonima da bi se realiziralo restrukturiranje policije kojamora doći u nadležnost države BiH.
BANJA LUKA, 8. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown izjavio je u utorak u Banjoj Luci da su neophodne ustavne i zakonske promjene u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i kantonima da bi se realiziralo restrukturiranje policije koja mora doći u nadležnost države BiH.

Ashdown je naglasio da ove promjene moraju biti okončane do konca travnja i da se u protivnom može dogoditi da Europska Unija polovicom svibnja uopće ne razmatra mogućnost potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH.

"Ako se to dogodi, BiH ostaje 'crna rupa' na Balkanu, bez budućnosti. Ako ne bude reforme policije, to može značiti da za BiH nema Europe, niti slobodnog viznog režima, a i dalje će se gubiti oko 15 milijuna eura u Republici Srpskoj zbog dvostruke strukture policije", kazao je Ashdown. Dodao je da on "neće nametati rješenja u svezi reformiranja policije" jer je to zadaća demokratski izabranih institucija.

"Ovo je povijesni trenutak za BiH i imamo samo dva mjeseca da dođemo do cilja i prevladamo dvije prepreke, a to su suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine u Haagu i reforma policije", kazao je Ashdown.

On je u Banjoj Luci razgovarao s predstavnicima političkih stranaka i zastupničkih klubova u parlamentu RS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙