FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Reagiranja na opoziv Čovića

MOSTAR, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiHneće poduzeti nikakve radikalne poteze nakon što je Visoki predstavnikPaddy Ashdown u utorak opozvao hrvatskog člana BiH PredsjedništvaDragana Čovića, doznaje se od više stranačkih dužnosnika.
MOSTAR, 29. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica BiH neće poduzeti nikakve radikalne poteze nakon što je Visoki predstavnik Paddy Ashdown u utorak opozvao hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića, doznaje se od više stranačkih dužnosnika.

Ranije su pojedini mediji nagađali bi se članovi te stranke mogli povući iz državnih tijela u Sarajevu što se pokazalo neutemeljenim. HDZ-ovi zastupnici u utorak su normalno sudjelovali u radu federalnoga Parlamenta a dužnosnici u Vijeću ministara i federalnoj Vladi pripremali se za zasjedanje dviju Vlada.

U prvim reagiranjima o Ashdownovoj odluci danas u jedinstveni i smijenjeni Čović, ali i stranački čelnik Bariša Čolak ili pak vođa hrvatske političke oporbe Marko Tadić iz HSS-a.

Predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak je u izjavi za medije rekao da ga Ashdownova odluka čudi.

"Nije bilo nijednog opravdanog razloga za smjenu, u usporedbi s drugim smjenama zbog narušavanja Daytonskog sporazuma. Korištenje ovakvih ovlasti više nema nikakvoga smisla", rekao je Čolak.

Marko Tadić, predsjednik HSS-a BiH ocijenio je da je odluka loša za demokraciju. Dodao je da je Ashdown opet donio odluku korisnu za HDZ, jer će ona pridonijeti homogeniziranju Hrvata

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙