FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norvežani povlače iz prodaje bikinije za male djevojčice

OSLO, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bikini kupaći kostimi za maledjevojčice bit će povučeni iz prodaje zbog kritika ministrice unorveškoj vladi koja je ocijenila da je grudnjak dio odjećeneprimjeren za djecu, piše norveški list Verdens Gang.
OSLO, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bikini kupaći kostimi za male djevojčice bit će povučeni iz prodaje zbog kritika ministrice u norveškoj vladi koja je ocijenila da je grudnjak dio odjeće neprimjeren za djecu, piše norveški list Verdens Gang.

"Izuzetno je glupo skrojiti bikinije s grudnjacima za jednogodišnjakinje", kazala je ministrica za djecu i obitelj Laila Daavoey za Verden Gang od četvrtka.

"To je prestrašna komercijalizacija djetinstva. Djeca nisu žene. Bikiniji na maloj djeci način su da se djeca povezuju sa seksualnošću. Tome moramo reći 'Ne'", ocijenila je ministrica.

Švedski proizvođač odjeće Lindex najavio je povlačenje iz prodaje spornog dizajna tog kupaćeg kostima namijenjenog djevojčicama od godinu do dvije.

"Previše je sličan grudnjaku za odrasle žene i zato ga povlačimo", kazala je glasnogovornica tvrtke Ulrika Danielson.

U ožujku je norveški premijer Kjell Magne Bondevik kritizirao tvrtku IKEA, poznatog švedskog priozvođača namještaja jer na shemama za montažu rijetko prikazuje ženske likove. IKEA je na kritiku odgovorila najavom češćeg prikazivanja ženskih likova.

Norveška ove godine slavi 100 godine neovisnosti od Švedske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙