FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren najveći sudski pedofilski proces u Francuskoj

ANGERS, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najveći sudski proces zapedofiliju i incest ikad organiziran u Francuskoj počeo je u četvrtakpopodne pred porotničkim sudom u Angersu, gdje će se tijekom otprilikečetiri mjeseca pojaviti 66 optuženika.
ANGERS, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najveći sudski proces za pedofiliju i incest ikad organiziran u Francuskoj počeo je u četvrtak popodne pred porotničkim sudom u Angersu, gdje će se tijekom otprilike četiri mjeseca pojaviti 66 optuženika.

Tridesetdevet muškaraca i 27 žena odgovaraju za kriminalne ili prekršaje povrede zakona nad 45 djece u dobi od šest mjeseci do 12 godina. Kaznena djela počinjena su između 1999. i 2002. godine. Djeca su bila podvrgnuta prostituciji ili zlostavljanju, ponekad i od vlastitih roditelja ili djedova i baka.

Istraga je utvrdila da su neki optuženici "iznajmljivali djecu drugima - rođacima, prijateljima, susjedima - u zamjenu za pakete hrane, šteke cigareta ili skromne svote novca".

Većina optuženika živjela je od socijalne pomoći, novčane pomoći za hendikepirane odrasle osobe ili privremenih poslova, i pratila ih je socijalna služba. Neki su već bili osuđeni zbog seksulanog uznemiravanja.

Presude se očekuju krajem lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙