FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje R. Momčiloviću za ubojstvo Taqija

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Ponovljeno suđenje Rajku Momčiloviću(37) za ubojstvo Sphejtima Taqija (27) u srpnju 1997. u Zagrebunastavljeno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu saslušanjem dvojesvjedoka.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Ponovljeno suđenje Rajku Momčiloviću (37) za ubojstvo Sphejtima Taqija (27) u srpnju 1997. u Zagrebu nastavljeno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu saslušanjem dvoje svjedoka.

Svjedok Lullzim Krasniqi (41) izjavio je kako ne zna zbog čega je pozvan na sud i da je sve već kazao na suđenju tzv. zagrebačkoj mafiji u Okružnom zatvoru u Remetincu.

Krasniqiju je potom pročitan iskaz iz Remetinca u kojem je opširno pričao o privatnoj istrazi Taqijevih prijatelja koji su pokušavali doznati tko ga je ubio na križanju Ozaljske i Zagorske ulice dok je u automobilu čekao na semaforu. Svjedok je nakon toga rekao da ostaje kod tog iskaza.

Svjedok Alen Hudi (38), vlasnik firme koja se bavila prodajom motora i kod kojega je, prema optužnici, kupljen motocikl koji je poslije nađen u Momčilovićevoj garaži i kojeg tužiteljstvo povezuje s Taqijevim ubojstvom, odnosno s kojega je optuženi navodno pucao u žrtvu. Svjedok je rekao da je pao s motocikla i razbio retrovizor, da je nakon toga motocikl bio na popravku te da je prije prodaje Hrvoju Tomljenoviću kod njega bio mjesec dana.

Tužiteljica Dunja Pavliček pokušala je dokazati da su računi o prodaji motocikla krivotvoreni, odnosno antidatirani, no predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić je to prekinuo, rekavši da je odluka Vrhovnog suda obvezuje da svjedoka ispituje o motociklu, a ne o knjigovodstvu njegove firme.

Treći za danas predviđeni svjedok Zoran Miletić nije došao na sud jer dostava poziva nije bila uredna.

Suđenje se nastavlja sutra iskazima vještaka.

Ponovljeno suđenje za ubojstvo Taqija počelo je u veljači ove godine. Tužiteljstvo je na samom početku odustalo od daljnjeg progona Nikice Jelavića (42) i Zorana Pripuza (44) koji su bili optuženi za poticanje na Taqijevo ubojstvo zbog nedostatka dokaza.

Momčilovića na suđenje dovode iz lepoglavske kaznionice u kojoj služi 14-godišnju zatvorsku kaznu na koju u postupku protiv tzv. zagrebačke mafije osuđen zbog preprodaje droge i iznude. U tom je postupku, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbe za Taqijevo ubojstvo, no Vrhovni sud je odlučio da mu se za to djelo ponovno sudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙