FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Gongadze: Kravčenko počinio samoubojstvo

KIJEV, 4. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši ukrajinski ministarunutarnjih poslova Jurij Kravčenko, ključni svjedok u aferi Gongadzekoji je pronađen mrtav u petak u svojoj vikendici, najvjerojatnije jepočinio samoubojstvo i nekoliko ukrajinskih zastupnika sada tražiuhićenje bivšeg predsjednika Leonida Kučme.
KIJEV, 4. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši ukrajinski ministar unutarnjih poslova Jurij Kravčenko, ključni svjedok u aferi Gongadze koji je pronađen mrtav u petak u svojoj vikendici, najvjerojatnije je počinio samoubojstvo i nekoliko ukrajinskih zastupnika sada traži uhićenje bivšeg predsjednika Leonida Kučme.

Jurij Kravčenko, koji je jutros trebao svjedočiti u sklopu istrage o ubojstvu oporbenog novinara Georgija Gongadzea počinjenom u rujnu 2000., pronađen je mrtav u svojoj vikendici u blizini Kijeva.

Prema prvim podacima, "može se reći da je to bilo samoubojstvo", rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Petro Koliada. "Umro je nakon što si je pucao u glavu iz vatrenog oružja", rekao je.

Predsjednik Viktor Juščenko ocijenio je da si je Kravčenko "sam presudio".

Kravčenko (53) je bio ministar unutarnjih poslova od 1995. do 2001. u vrijeme predsjednika Leonida Kučme. Smijenjen je usred političkog skandala zbog ubojstva Gongadzea za koje je tadašnja ukrajinska oporba optužila predsjednika Kučmu.

Nekoliko ukrajinskih zastupnika zatražilo je u petak da se Kučmu odmah uhiti jer ga povezuju s "misterioznom" smrti Jurija Kravčenka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙