FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kučma ispitan u aferi Gongadze

KIJEV, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši ukrajinski predsjednikLeonid Kučma ispitan je kao svjedok u aferi ubojstva oporbenognovinara Georgija Gongadzea 2000. godine, rekao je u četvrtakglasnogovornik ukrajinskog tužiteljstva Vjaćeslav Astapov.
KIJEV, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kučma ispitan je kao svjedok u aferi ubojstva oporbenog novinara Georgija Gongadzea 2000. godine, rekao je u četvrtak glasnogovornik ukrajinskog tužiteljstva Vjaćeslav Astapov.

"Kučmu su tijekom jutra istražitelji tužiteljstva ispitivali u vezi afere Gongadze", rekao je Astapov.

Glasnogovornik tužiteljstva nije želio precizirati koliko je vremena trajalo ispitivanje. "Ispitivanje je trajalo koliko su zahtijevala pitanja koje su ispitivači postavili Leonidu Kučmi. Sadržaj ispitivanja nije poznat i samo ispitivači znaju hoće li Kučma ponovno biti ispitan", rekao je Astapov.

Bivši ukrajinski predsjednik vratio se u Ukrajinu u subotu, dan nakon smrti, navodno zbog samoubojstva, njegovog bivšeg ministra unutarnjih poslova Jurija Kravčenka, ključnog svjedoka u toj aferi, kojeg je istog dana trebalo ispitati tužiteljstvo.

Prije povratka u Kijev bivši predsjednik je rekao da je svjestan da će ga tužiteljstvo pozvati i da je spreman svjedočiti.

Optužbe protiv Kučme temelje se na audio snimkama jednog bivšeg čuvara predsjednika i sadrže kompromitirajuće izjave koje se pripisuju bivšem predsjedniku.

Te snimke su objavljene nedugo nakon ubojstva Gergija Gongadzea, na kojima glas sličan Kučminom naređuje sugovorniku, navodno Juriju Kravčenku, da se otarasi oporbenog novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙