FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: Odgoda pregovora bez većih posljedica

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Glavni direktor Hrvatske udrugeposlodavaca (HUP) Đuro Popijač ocijenio je u četvrtak da eventualnaodgoda početka pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u EU-u ne bitrebala u kratkom roku rezultirati nikakvim ozbiljnijim posljedicamaza gospodarstvenike.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Đuro Popijač ocijenio je u četvrtak da eventualna odgoda početka pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u EU-u ne bi trebala u kratkom roku rezultirati nikakvim ozbiljnijim posljedicama za gospodarstvenike.

"Ništa dramatično se neće dogoditi ako pregovori ne počnu 17. ožujka", rekao je Popijač na predstavljanju prvog broja časopisa hrvatskih poduzetnika "EUkonomist".

Ponukan, kako je rekao, novinskim napisima o možebitnoj odgodi početka pregovora, Popijač je ocijenio da je Hrvatska već duboko u procesu prilagodbe za članstvo u EU-a, te da se ta prilagodba mora nastaviti bez obzira na datum početka pregovora.

Hrvatska mora proći transformaciju potrebnu za ulazak u članstvo Unije, počeli pregovori ili ne, ustvrdio je Popijač.

HUP u izjavi o mogućoj odgodi početka pregovora, koja je podijeljena novinarima, naglašava da bi predviđeni datum početka pregovora 17. ožujka ipak bio veliki poticaj za ubrzanje reformi u osnaživanju tržišnih institucija i mehanizama te vladavini prava, kao nužnih investicija za povećanje konkurentnosti hrvatskog gopodarstva.

Početak pregovora bio bi ujedno najjači motiv da Vlada i gospodarstvo pred sebe postave još ambicioznije razvojne ciljeve, smatraju poslodavci. Dometnuli su da bi to bio snažan signal i poticaj za političke i gospodarske proeuropske snage u pojedinim susjednim zemljama Hrvatske, što bi pridonijelo gospodarskoj suradnji i stabilizaciji regije.

HUP naglašava svoju spremnost provedbe aktivnosti i projekata u jačanju proeuropske perspektive hrvatskog gospodarstva. Kako bi se ojačala konkurentnost, među njima su osnivanje Centra za ekonomske predpristupne programe te Nacionalnog centra za klastere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙