FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP: Eventualna odgoda pregovora bez većih posljedica

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)smatra da eventualna odgoda početka pregovora o punopravnom članstvuHrvatske u Europskoj uniji (EU) ne bi trebala u kratkom rokurezultirati nikakvim ozbiljnijim posljedicama za hrvatskegospodarstvenike, ocijenio je danas glavni direktor HUP-a ĐuroPopijač.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) smatra da eventualna odgoda početka pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji (EU) ne bi trebala u kratkom roku rezultirati nikakvim ozbiljnijim posljedicama za hrvatske gospodarstvenike, ocijenio je danas glavni direktor HUP-a Đuro Popijač.

"Ništa dramatično se neće dogoditi ako pregovori ne počnu 17. ožujka", rekao je Popijač na predstavljanju prvog broja časopisa hrvatskih poduzetnika "EUkonomist".

Ponukan, kako je rekao, novinskim napisima o možebitnoj odgodi početka pregovora, Popijač je ocijenio da je Hrvatska već duboko u procesu prilagodbe za članstvo u EU-a te da se ta prilagodba mora nastaviti bez obzira na datum početka pregovora.

Hrvatska mora proći transformaciju potrebnu za ulazak u članstvo Unije, počeli pregovori ili ne, ustvrdio je Popijač.

HUP u izjavi o mogućoj odgodi početka pregovora, koja je podijeljena danas novinarima, naglašava da bi predviđeni datum početka pregovora 17. ožujka ipak bio veliki poticaj za ubrzanje reformi u osnaživanju tržišnih institucija i mehanizama te vladavini prava, kao nužnih investicija za povećanje konkurentnosti hrvatskog gopodarstva.

Početak pregovora bio bi ujedno najjači motiv da Vlada i gospodarstvo pred sebe postave još ambicioznije razvojne ciljeve, smatraju poslodavci dodajući da bi to bio snažan signal i poticaj za za političke i gospodarske proeuropske snage u pojedinim susjednim zemljama Hrvatske, što bi pridonijelo gospodarskoj suradnji i stabilizaciji regije.

HUP naglašava svoju spremnost provedbe aktivnosti i projekata u jačanju proeuropske perspektive hrvatskog gospodarstva. Jedni od njih, za jačanje konkurentnosti, su osnivanje Centra za ekonomske predpristupne programe te Nacionalnog centra za klastere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙