FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Danima hrvatskoga filma u programu konkurencije 63 filma

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - U programu konkurencije 14. Danahrvatskoga filma (DHF), što će se održati u zagrebačkome Studentskomcentru (SC) od 4. do 9. travnja, bit će prikazana 63 filma, rečeno jena današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - U programu konkurencije 14. Dana hrvatskoga filma (DHF), što će se održati u zagrebačkome Studentskom centru (SC) od 4. do 9. travnja, bit će prikazana 63 filma, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Filmovi će biti prikazani u nekoliko kategorija - igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, namjenski i glazbeni spotovi, a ulaz na projekcije je besplatan.

Danas nije bilo riječi o načinu odabira filmova za program konkurencije budući da na konferenciji nisu bili selektori pa je za 5. travnja najavljena konferencija za novinare na kojoj će se o tomu govoriti.

Član Direkcije Dana hrvatskoga filma Igor Mirković smatra da program "ide u pravom smjeru" i da je "selekcija prestižna".

I predsjednik Direkcije Hrvoje Hribar ističe da je program ovogodišnjih Dana stvarno dobar. Smatra da se jednostavno radi, kako je rekao, o jednoj od dobrih godina.

Hribar je istaknuo dva važna podatka uz ovogodišnje Dane - hommage Vladi Kristlu, pripadniku slavne Zagrebačke škole animiranoga filma i jednom od osnivača EXAT-a 51, kao i to da je na čelu žirija 14. DHF-a poznati srbijanski redatelj Želimir Žilnik, koji je svojedobno ovjenčan i "Zlatnim medvjedom" na Filmskome festivalu u Berlinu.

Tajnik Direkcije Mladen Martić zahvalio je gradskome Uredu za kulturu koji je pravovremeno doznačio novce za taj nacionalni filmski festival i izrazio nadu da će uskoro takav "odgovor" stići i iz Ministarstva kulture.

Na zbivanja u pretprogramu 14. DHF-a koja su u tijeku podsjetio je Ivan Paić i pozvao publiku da u većemu broju sudjeluju na predavanjima priređenim u sklopu pretprograma.

(Hina) xipet ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙