FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ministarstvu kulture sastanak predstavnika motovunskog i pulskoga filmskog festivala

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Na poticaj Ministarstva kulture prvije put održan zajednički sastanak predstavnika dvaju značajnihhrvatskih festivala - Motovun film festivala i Pula film festivala, nakojemu se razgovaralo o koncepcijama tih festivala, dogovorena je jačasuradnja u programskom dijelu i razmjena informacija.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Na poticaj Ministarstva kulture prvi je put održan zajednički sastanak predstavnika dvaju značajnih hrvatskih festivala - Motovun film festivala i Pula film festivala, na kojemu se razgovaralo o koncepcijama tih festivala, dogovorena je jača suradnja u programskom dijelu i razmjena informacija.

Kako je izvijestio kabinet ministra, utvrđeni su termini održavanja festivala - Pula film festival održat će se od 16. do 23. srpnja, a termin Motovun film festivala je od 25. srpnja.

Iako programi nisu do kraja utvrđeni, s obzirom na to da se očekuju završeci međunarodnih festivala (Cannes), te završetak filmova hrvatske produkcije koji bi trebali biti uvršteni na jedan od festivala, predstavnici festivala izvijestili su pomoćnika ministra o okosnicama programske koncepcije.

Početkom travnja održat će se sjednica festivalskog vijeća Festivala igranog filma u Puli na kojoj će se donijeti novi statut i pravilnik, financijski plan održavanja manifestacije kao i programska koncepcija tog festivala.

Sastanku su bili nazočni pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, Rajko Grlić i Olinka Vištica, predstavnici Motovun film festivala te Mladen Lucić, ravnatelj Pula film festivala, i Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙