FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena sedma ministarska konferencija u Kijevu o politici u masovnim medijima

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevna sedma ministarskakonferencija o politici u masovnim medijima završena je danas uKijevu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevna sedma ministarska konferencija o politici u masovnim medijima završena je danas u Kijevu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Prihvaćene su tri političke rezolucije i akcijski plan koji određuje rad Vijeća Europe u području medija u sljedeće četiri godine, a u diskusiji koja je prethodila prihvaćanju izaslanstva iz 40-ak zemalja sudionica posebno su se osvrnula na pitanje transparentnosti s naglaskom na medijsko vlasništvo, a u cilju sprječavanja medijske koncentracije i osiguravanja medijskog pluralizma, stoji u priopćenju.

Kako se dodaje, jedna je od smjernica Akcijskog plana praćenje medijske koncentracije koje Vijeće Europe može provoditi u suradnji s pojedinim zemljama kako bi rezultati monitoringa bili što kvalitetniji.

Istaknuta je uloga Ukrajine kao zemlje domaćina i njezina odlučnost da u području medija primijeni standarde Vijeća Europe što je u uvodnom izlaganju naglasio i ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko koji je i otvorio konferenciju, napominju iz Ministarstva.

Također, donesena je i Rezolucija o medijima u Ukrajini kojom se definira uspostavljanje partnerstva između europskih institucija i Ukrajine u području medija, a posebno je naglašena i aktivna participacija nevladinih udruga u radu konferencije.

Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić održao je radni sastanak s ukrajinskom ministricom kulture Oksanom Bilozir s kojom je razgovarao o Danima hrvatskog filma koji će se krajem ovoga mjeseca održati u Kijevu i Lavovu, kao i o mogućnostima za razmjenu izložbi, te prevođenje literature, ističe se u priopćenju.

Na Danima hrvatskog filma bit će predstavljeni filmovi - "Breza" Ante Babaje, "Glembajevi" Antuna Vrdoljaka, "Lisice" Krste Papića, "Maršal" Vinka Brešana, "Ne dao Bog većeg zla" Snježane Tribuson, te "Oficir s ružom" Dejana Šorka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙