FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska više nema dječji film

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Filmski redatelj Vladimir Tadejupozorio je na tribini posvećenoj izumiranju dječje kinematografije daHrvatska još nije snimila ni jedan film za djecu, iako je u tom žanrubila "najuspješnija" dok je bila dio Jugoslavije.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Filmski redatelj Vladimir Tadej upozorio je na tribini posvećenoj izumiranju dječje kinematografije da Hrvatska još nije snimila ni jedan film za djecu, iako je u tom žanru bila "najuspješnija" dok je bila dio Jugoslavije.

"Premda imamo vrsne dječje pisce te odlične ratne teme i scenariste, u samostalnoj hrvatskoj državi još nije snimljen ni jedan dječji film", rekao je Tadej u četvrtak u Zagrebu, na tribini "Hrvatsko slovo uživo".

Tadej je podsjetio da je u Jugoslaviji hrvatska dječja kinematografija bila "najuspješnija" te da je "Vuk samotnjak" iz 1972., redatelja i scenarista Obrada Gluščevića, bio jedan od najprodavanijih filmova.

"Naši su dječji filmovi punili kina, i samo u Zagrebu takve filmove gledalo je između 120 i 150 tisuća ljudi", istaknuo je Tadej.

Književnik Hrvoje Hitrec je rekao da bi se trebalo unutar Ministarstva za kulturu izboriti za snimanje dječjih filmova, budući da oni imaju svoju publiku.

U sklopu tribine je prikazan dječji film Fedora Škubonje "Izgubljena olovka", iz 1960. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙