FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poreč: potpisani ugovori o javnim potrebama u istarskoj kulturi

POREČ, 9. ožujka 2005.(Hina) - U Poreču je danas istarski župan IvanJakovčić s nositeljima nekoliko vrijednih kulturnih projekata uIstarskoj županiji potpisao ugovore po kojima Županija te projektefinancira s 1,5 milijuna kuna.
POREČ, 9. ožujka 2005.(Hina) - U Poreču je danas istarski župan Ivan Jakovčić s nositeljima nekoliko vrijednih kulturnih projekata u Istarskoj županiji potpisao ugovore po kojima Županija te projekte financira s 1,5 milijuna kuna.

Riječ je o "Motovun film festivalu", "Istra etno jazzu", Međunarodnom festivalu "Organum histriae", Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, Susretu zborova "Naš kanat je lip", Mediteranskom kiparskom simpoziju. Županija pomaže i obnovu kaštela u Momjanu te rad Zvjezdarnice u Višnjanu.

Župan Jakovčić je izjavio kako je Istarska županija ove godine za kulturu izdvojila 14,3 milijuna kuna jer želi povećati istarsku kulturnu ponudu i za domaće posjetitelje i za goste.

Sedam posto novca iz županijskog proračuna izdvaja se za kulturu, rekao je Jakovčić, ustvrdivši kako "misli da nijedan grad i županija ne izdvaja toliko novca za kulturu". Izrazio je nadu kako se ta svota sljedećih godina neće smanjivati, nego da će se, bude li gospodarstvo raslo po očekivanjima, čak i povećati.

Po njegovim riječima Istri treba snažan kulturni identitet, a ona, smatra Jakovčić, ima materijalne i financijske mogućnosti da doista bude prva kulturna regija ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe.

"Mi želimo poboljšati kvalitetu života u Istri, a kultura je tu ključna. U Istri nema snažna gospodarstva bez snažne kulture i njihova je povezanost neobično važna i potrebna", zaključio je župan Jakovčić, najavivši svršetak obnove srednjovjekovnih kaštela u Istri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙