FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za sukob interesa sutra pokreće postupke za 14 dužnosnika

ZAGREB,31. ožujka(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesana sutrašnjoj bi sjednici trebalo pokrenuti postupke utvrđivanjainteresa za čak 14 lokalnih, županijskih i državnih dužnosnika,potvrdio je novinarima u Hrvatskom saboru predsjednik PovjerenstvaJosip Leko.
ZAGREB,31. ožujka(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na sutrašnjoj bi sjednici trebalo pokrenuti postupke utvrđivanja interesa za čak 14 lokalnih, županijskih i državnih dužnosnika, potvrdio je novinarima u Hrvatskom saboru predsjednik Povjerenstva Josip Leko.

Povjerenstvo će, tako, razmotriti prijavu protiv SDP-ovca Slavka Linića, kojega udruga "Eko Kvarner" sumnjiči da je bio u sukobu interesa kad je kao potpredsjednik Vlade potisao projekt Družba Adria.

Sindikat kurirskih službi za sukob je interesa prijavio državnog tajnika u Ministarstvu prometa Dražena Bregleca (HSLS), zbog sumnje da je, kao član Nadzornog odbora Hrvatske pošte, pogodovao HP-u, na uštrb kurirskih službi.

Povjerenstvu su u posljednje vrijeme pristigle i brojne prijave za sukob interesa lokalnih dužnosnika, što se među zastupnicima tumači približavanjem lokalnih izbora.

Povjerenstvo bi tako sutra trebalo pokrenuti postupak protiv požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka (SDP), kojega, kako se doznaje, anonimni prijavitelj tereti da je u više navrata iskoristio svoj položaj kako bi sebi i svojoj rodbini namaknuo materijalnu dobit.

Zbog pokušaja utjecanja na gradske propise kako bi legalizirala navodno bespravno sagrađenu kuću Povjerenstvu je prijavljena gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica (HDZ), a Dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje (SDP) prijavljen je zbog navodne činjenice da je tvrtka njegova sina Leona od Županije dobila 21 milijun kuna kredita, pod uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih.

Za sukob interesa prijavljeni su i Požeško-slavonski župan Anto Bagarić te predsjednik županijske skupštine, vlasnik nogometnog kluba Kamen-Ingrad Vlado Zec, koprivničko-križevački župan Josip Friščić, gradonačelnici Križevaca i Hvara Branko Hrg i Zoran Dumančić, te bivši i sadašnji načelnik općine Muć Petar Mijić i Filip Stupalo, no za što ih se konkrtno tereti danas se u Saboru nije moglo doznati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙