FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Istražno povjerenstvo za Tomčića i Čačića dogovorilo sjednicu u utorak

ZAGREB,30. ožujka(Hina) - Članovi saborskog Istražnog povjerenstva kojebi trebalo utvrditi jesu li HSS-ovac Zlatko Tomčić i HNS-ovac RadimirČačić u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora iministra graditeljstva danas su se, nakon žučne svađe i međusobnogvrijeđanja, dogovorili da će se ponovno sastati u idući utorak.
ZAGREB,30. ožujka(Hina) - Članovi saborskog Istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi jesu li HSS-ovac Zlatko Tomčić i HNS-ovac Radimir Čačić u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva danas su se, nakon žučne svađe i međusobnog vrijeđanja, dogovorili da će se ponovno sastati u idući utorak.

HDZ-ovac Emil Tomljanović na početku je sjednice zatražio ispriku predsjednika Povjerenstva Nenada Stazića (SDP), optužujući ga da je jučer "u medijima objesio četiri čovjeka".

Stazić je, naime, za jučer sazvao sjednicu Povjerenstva, iako su mu četiri člana Povjerenstva - trojica HDZ-ovaca i jedan DC-ovac još prošlog tjedna najavili svoj izostanak, što su neki mediji i članovi Povjerenstva iz oporbenih redova protumačili kao pokušaj opstrukcije rada Povjerenstva.

"Nemam se zašto ispričavati. Javnost će prosuditi jeste li opstruirali rad kad ste jučer došli u Sabor, ali ne na sjednicu Povjerenstva, nego platiti račune", uzvratio mu je Stazić.

Navodi o opstrukciji pogodili su i DC-ovca Franu Piplovića, koji je podsjetio da je riječ o uskrsnom vremenu, u kojem se okupljaju obitelji, pa je, kaže, i on osobno jučerašnji dan proveo sa svojom djecom.

"Bog je ljudima dao Uskrs da se mogu okupiti obitelji rasute po svijetu. Vi, Staziću, to ne razumijete, jer nemate taj dan", dobacio je Piplović predsjediniku Povjerenstva, a na Stazićevu primjedbu da je jučer bio radni dan, uzvratio je: "Vi ste demagog. Vi ne znate što je duh Uskrsa".

Stazića je optužio i da zlorabi položaj predsjednika Povjerenstva, kako bi "komentirao svakog i svašta".

Bez "teških riječi" nije prošao ni Stazićev prijedlog da slijedeću sjednicu Povjerenstvo održi u petak poslije glasovanja na plenarnoj sjednici.

Tomljanović i Piplović Stazića su upozorili da se o sazivanju sjednica mora konzultirati s tajnikom i potpredsjednikom Povjerenstva, a nisu prihvatili Stazićeve argumente da za tajnikom Krunoslavom Markovinovićem "ne namjerava ići u Rim".

Markovinović je, naime, na hodočašću u Rimu.

Na Stazićevu primjedbu da sjednicu može sazvati i sljedećeg tjedna, "ako članovi nemaju volju raditi u petak", Tomljanović i Piplović su uzvratili da "Stazić ponovno izvrće njihove riječi", te predložili da se sjednica održi u petak u 21, pa potom i u sedam sati ujutro.

"Možemo i u jedan poslije ponoći, samo prekinite ovu mučnu atmosferu", apelirala je na kolege Ljubica Lalić (HSS), pa je konačno dogovoreno da se Povjerenstvo sastane u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙