FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konkretniji zaključci za Lenac u idući četvrtak

ZAGREB,30. ožujka(Hina) - Idući četvrtak znat će se konkretnijizaključci, odnosno izvješće s kojim će istražno povjerenstvo zariječki Viktor Lenac, nakon šestomjesečnog rada, izaći pred Hrvatskisabor.
ZAGREB,30. ožujka(Hina) - Idući četvrtak znat će se konkretniji zaključci, odnosno izvješće s kojim će istražno povjerenstvo za riječki Viktor Lenac, nakon šestomjesečnog rada, izaći pred Hrvatski sabor.

Za pripremu tih zaključaka Povjerenstvo je danas zadužilo Antu Đapića i Emila Tomljanovića.

Dio članova Povjerenstva sklon je ideji da se obimna dokumentacija koju je Povjerenstvo skupilo dostavi Državnom odvjetništvu.

Skupljeni materijal i iskazi brojnih svjedoka govore da ima elemenata da se čitav predmet tamo uputi, rekao je Đapić, a slično misle i Šime Prtenjača (HDZ) i Dragica Zgrebec (SDP).

Branimir Glavaš (HDZ) traži da dokument koji će ići pred Sabor jasno pokaže kako je od prosinca '92 tekla privatizacija Lenca, kako su se pojavljivali partneri, prenosile dionice, da se navede da je uprava tvrtke, odnosno Damir Vrhovnik sebi isplaćivao po pola milijuna dolara, a za to vrijeme kucao na vrata hrvatske Vlade.

Treba navesti tko je na to kucanje otvarao državni proračun i istresao stotine milijuna kuna u Lenac, predložio je Glavaš.

Za to sam da se sve razotkrije, istaknuo je HDZ-ov zastupnik, tražeći da se svi koji su sudjelovali u spomenutom procesu navedu imenom i prezimenom, neovisno kojoj su vlasti pripadali.

Izrazio je sumnju u objektivnost i profesionalnost Državne revizije koja je dala pozitivnu ocjenu privatizaciji Lenca.

Ne vjerujem u revizijski nalaz koji nije utvrdio činjenično stanje u dioničkim knjigama, naglasio je Glavaš koji drži da se sve nepravilnosti oko Lenca ne bi mogle događati da nije bilo 'pokrivanja' ljudi iz državne vlasti.

Postojala je određena namjera od prvog trenutka privatizacije tog brodogradilišta, zaključio je Glavaš.

Članovi Povjerenstva suglasni su da Saboru treba predložiti mijenjanje Zakona o istražnim povjerenstvima kako se ne bi ponovila praksa da neki podaci, poput onih iz banaka, ostanu tajna.

Podaci mogu biti tajni za javnost, ne i za Povjerenstvo, poručio je njegov predsjednik Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙