FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: počelo s radom Istražno povjerenstvo za Čačića i Tomčića

ZAGREB,9. ožujka(Hina) - Saborsko istražno povjerenstvo kojemu je ciljutvrditi jesu li HNS-ovac Radimir Čačić i HSS-ovac Zlatko Tomčić uprošlom mandatu, kad su obnašali dužnosti ministra graditeljstva ipredsjednika Sabora, bili u sukobu interesa održalo je danas svojukonstituirajuću sjednicu.
ZAGREB,9. ožujka(Hina) - Saborsko istražno povjerenstvo kojemu je cilj utvrditi jesu li HNS-ovac Radimir Čačić i HSS-ovac Zlatko Tomčić u prošlom mandatu, kad su obnašali dužnosti ministra graditeljstva i predsjednika Sabora, bili u sukobu interesa održalo je danas svoju konstituirajuću sjednicu.

Povjerenstvo je, nakon dvosatne rasprave, usvojilo svoj Poslovnik, a odlučeno je da će, za početak, od saborskih službi zatražiti podatak kad su dvojica prozvanih dužnosnika stupili na državne dužnosti i u kojem su ih razdoblju obnašali.

Od Trgovačkog suda Povjerenstvo će zatražiti podatke o udjelima koje ta dvojica dužnosnika imaju u pojedinim tvrtkama, a od samih tvrtki zatražiti da se očituju tko im vodi knjige dionica.

Od Vlade će, pak, zatražiti informaciju o svim natječajima na temelju kojih su državna tijela i tvrtke u državnom vlasništvu poslovale s Čačićevim i Tomčićevim tvrtkama, u razdoblju od 2000. do 2003.

Slijedeću sjednicu Povjerenstvo će održati u slijedeći utorak, a predsjednik Povjerenstva Nenad Stazić najavio je da će se sjednice Povjerenstva u pravilu održavati svakog utorka.

(Hina) xibob yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙