FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa odbacilo podnesak protiv Marije Bajt

ZAGREB,11. ožujka(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesaodbacilo je danas anonimni podnesak koji je HDZ-ovu zastupnicu ičlanicu Povjerenstva Mariju Bajt teretio da je svoj položajiskoristila za pribavljanje materijalne koristi.
ZAGREB,11. ožujka(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa odbacilo je danas anonimni podnesak koji je HDZ-ovu zastupnicu i članicu Povjerenstva Mariju Bajt teretio da je svoj položaj iskoristila za pribavljanje materijalne koristi.

Povjerenstvo je, nakon uvida u sve relevantne dokumente, utvrdilo da nije riječ o sukobu interesa, te da je imovina navedena u podnesku istovjetna imovini koju je Marija Bajt prijavila svojoj imovinskoj kartici, izvijestio je nakon sjednice predsjednik Povjerenstva Josip Leko.

Bajt je dodala da kao dužnosnica nikad nije bila u sukobu interesa ni u sukobu sa zakonom, te je odbacila podnesak kao neutemeljen, tendenciozan i politički motiviran.

Novinarima je naknadno pojasnila da je povjerenstvu dostavila gruntovne izvatke i druge dokumente iz kojih je vidljivo da je imovinu navedenu u podnesku stekla prije stupanja na državnu dužnost.

U prilog tezi da je riječ o politički motiviranom podnesku, Bajt je kazala kako su se podaci o njezinoj imovini pojavili u tekstu jednih lokalnih novina, s istim pogreškama, a taj je tekst, kaže, potpisao jedan požeški političar, koji pripada suprotstavljenoj političkoj opciji.

Indikativno je, kaže, i da se podnesak u Povjerenstvu pojavio pred prošlo ljeto, uoči održavanja lokalnih izbora u Požegi.

Povjerenstvo je danas primilo na znanje 11 dopisa kojima su dužnosnici obavijestili o promjeni svog statusa u odnosu na Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Odlučili su i da će pristupiti izmjenama svog Postupovnika, te da će od Vlade zatražiti da se izjasni o mobitelima koje je T-HT, navodno, poklonio ministrima i premijeru.

"Od Vlade ćemo tražiti da kaže o čemu je riječ, jesu li mobitele dobili na poklon, unajmili ili nešto treće", rekao je Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙