FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: predsjednik Uprave RBA svjedočio pred Povjerenstvom za 'Lenac'

ZAGREB,18. ožujka(Hina) - Pred saborskim Istražnim povjerenstvom zariječko brodogradilište 'Viktor Lenac' iskaz je danas dao predsjednikUprave Raiffeisen banke (RBA) za Hrvatsku Zdenko Adrović, koji je na30-ak postavljenih pitanja odgovorio s "To je bankarska tajna".
ZAGREB,18. ožujka(Hina) - Pred saborskim Istražnim povjerenstvom za riječko brodogradilište 'Viktor Lenac' iskaz je danas dao predsjednik Uprave Raiffeisen banke (RBA) za Hrvatsku Zdenko Adrović, koji je na 30-ak postavljenih pitanja odgovorio s "To je bankarska tajna".

Adrović je, pozivajući se na Zakon o bankama, odbio govoriti o 11 milijuna kuna jamstava koja je država izdala 'Lencu' na ime zaduživanja u RBA, o tome kako je RBA došla u posjed 105.000 dionica riječkog brodogradilišta, te zašto se potraživanja odrekla za simbolični jedan euro.

Adrović je odgovorio jedino na pitanje o njegovu odnosu s bivšim direktorom 'Lenca' Damirom Vrhovnikom, koji je, tvrdi, uvijek bio isključivo profesionalne naravi.

Adrovićev zahtjev da pred Povjerenstvom svjedoči na zatvorenoj sjednici bez nazočnosti novinara odbio je HDZ-ovac Branimir Glavaš.

"Mene ne zanima što će nama ovaj gospodin reći u četiri oka, kada s tim podacima nećemo moći upoznati javnost", pojasnio je Glavaš, koji je Adrovićevo ponašanje ocijenio "drskim, bezobraznim i podcjenjivačkim".

S tom se ocjenom nije složio Glavašev stranački kolega Florijan Boras, koji ističe da "prema zakonu i Ustavu, pred istražnim povjerenstvima nema nikakvih tajni, a svatko može odbiti svjedočiti sam protiv sebe".

Idućeg tjedna istražno Povjerenstvo će završiti sa saslušavanjem svjedoka, a u srijedu bi o "slučaju Lenac" trebali svjedočiti odvjetnik 'Lenca' Tin Dolički i financijska direktorica brodogradilišta Ankica Ercegović, a na vlastiti zahtjev ponovno će svjedočiti i Damir Vrhovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙