FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za Čačića i Tomčića: sat i po za 'običnu' konstataciju

ZAGREB,23. ožujka(Hina) - Saborskom povjerenstvu koje istražujeposlovanje s državom tvrtki u vlasništvu Radimira Čačića i ZlatkaTomčića dok su bili visoki državni dužnosnici, danas je trebalo sat ipol da utvrdi da mu Vlada nije u roku dostavila svu traženudokumentaciju te kada su Čačić i Tomćić bili dužnosnici.
ZAGREB,23. ožujka(Hina) - Saborskom povjerenstvu koje istražuje poslovanje s državom tvrtki u vlasništvu Radimira Čačića i Zlatka Tomčića dok su bili visoki državni dužnosnici, danas je trebalo sat i pol da utvrdi da mu Vlada nije u roku dostavila svu traženu dokumentaciju te kada su Čačić i Tomćić bili dužnosnici.

Članovi povjerenstva iz HDZ-a i DC-a usprotivili su se prijedlogu predsjednika Povjerenstva Nenada Stazića (SDP) da se utvrdi da neke Vladine institucije nisu u roku dostavile dokumentaciju, videći u tome kritike na račun Vlade i pravdajući to kratkoćom roka.

Bili ste protiv osnivanja ovog povjerenstva, a sada ste i protiv njegova rada, no to nećemo tolerirati rekao je Staziću HDZ-ovac Krunoslav Markovinović, na što je Jozo Radoš (HNS/LD) dodao da mu se čini da su zastupnici većine ti koji ne žele rad Povjerenstva.

Sam Stazić odbio je optužbe da oteže posao, te nakon 45 minuta rasprave, ipak, stavio na glasovanje konstataciju da Vlada nije u roku dostavila tražene dokumente i dobio neriješen rezultat, tri su zastupnika bila za, a tri protiv te konstatacije.

Stazić je slijedeću sjednicu Povjerenstva sazvao za idući utorak, unatoč želji dijela članova Povjerenstva da ju sazove tek za dva tjedna kako bi pruočili obilnu dokumentaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙