FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački web-site: posao onome tko traži najmanju plaću

FRANKFURT, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Internetska stranicaJobdumping.net u Njemačkoj već nekoliko mjeseci nudi zapošljavanjelicitacijom koja ide u smjeru obrnutome od uobičajenog pa radnomjesto pripada osobi spremnoj raditi za najnižu nadnicu.
FRANKFURT, 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Internetska stranica Jobdumping.net u Njemačkoj već nekoliko mjeseci nudi zapošljavanje licitacijom koja ide u smjeru obrnutome od uobičajenog pa radno mjesto pripada osobi spremnoj raditi za najnižu nadnicu.

Sustav, koji je već izazvao bijes radničkih sindikata i polemike, je sljedeći: poslodavac oglašava radno mjesto za koje utvrđuje maksimalnu plaću, a potražitelji nude svoje usluge snizujući plaću.

Licitatorima je ipak određena najniža granica: 3 eura na sat.

Riječ je uglavnom o manjim poslovima kao što su popravak vozila i elektrokućanskih aparata, vrtlarstvo ili pomoć za starije osobe.

Njemačka je u ožujku imala 5 milijuna nezaposlenih, što je rekord nakon Drugoga svjetskog rata.

Pojavu su osudili sindikati, institut Hans Boeckler Stiftung koji je objavio minimalne plaće za svaki gospodarski sektor, pa čak i politička stranka zagovornica liberalne opcije, FDP.

To je "nemoralna zamisao", "reklo bi se da je to tržnica robova", kazao je dnevniku Berliner Zeitung glasnogovornik FDP-a za socijalna pitanja Dirk Niebel.

Autor internetske stranice Fabian Loew (31), odbacuje sve optužbe i tvrdi da je njegova stranica od osnutka u studenome zaposlila 13.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙