FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fischer naglasio odgovornost Njemačke za holokaust

JERUZALEM, 15. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer naglasio je u utorak, uoči otvaranja novogPovijesnog muzeja holokausta u Memorijalnom centru Yad Vashem uJeruzalemu, osobitu moralnu odgovornost Njemačke za holokaust.
JERUZALEM, 15. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer naglasio je u utorak, uoči otvaranja novog Povijesnog muzeja holokausta u Memorijalnom centru Yad Vashem u Jeruzalemu, osobitu moralnu odgovornost Njemačke za holokaust.

Prije sastanka sa zamjenikom izraelskog premijera Shimona Peresa, Fischer je kazao da je njegov posjet Jeruzalemu "osobit" te dodao da je holokaust bio "najmračniji trenutak" u njemačkoj povijesti. Fischer je naglasio kako pravo Izraela na postojanje nikako ne može biti upitno.

Ranije tijekom dana, njemački ministar sastao se s izraelskim oporbenim političarima, Yossijem Saridom iz Meretza i Yosefom Lapidom iz Shinuija. Prije otvaranja muzeja trebao bi se sastati i s izraelskim kolegom Silvanom Shalomom.

Na otvaranje novog muzeja pozvani su visoki predstavnici 40 zemalja, među kojima i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙