FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZ upozorava na lažne posrednike za zapošljavanje u Njemačkoj

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ)upozorio je danas na pojavu lažnih posrednika za odlazak na sezonskeposlove u Njemačku, ističući da je za sezonsko zapošljavanje hrvatskihgrađana u Njemačkoj nadležan isključivo HZZ.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) upozorio je danas na pojavu lažnih posrednika za odlazak na sezonske poslove u Njemačku, ističući da je za sezonsko zapošljavanje hrvatskih građana u Njemačkoj nadležan isključivo HZZ.

Po riječima rukovoditelja HZZ-ova Odjela za posredovanje u inozemstvu Zvonka Šeše, HZZ i Veleposlanstvo SR Njemačke uočili su zadnjih dana niz oglasa u jednom specijaliziranom oglasnom mediju, u kojima se nezakonito nudi zapošljavanje naših građana u SR Njemačkoj.

Scenarij je takav, kaže Šešo, da se kandidati javljaju na oglase na naznačeni broj mobitela, pri čemu im se daje broj računa na koji treba uplatiti 100 eura. Potom im se obećava radna viza i dozvola za rad u SR Njemačkoj. Nakon što uplate novac, broj mobitela postaje nedostupan, a građani su prevareni, odnosno ostaju i bez novca i posla.

HZZ i njemačko Veleposlanstvo upozoravaju građane da ne nasjedaju takvim ponudama, jer je za zapošljavanje naših građana u inozemstvu nadležan isključivo HZZ, koji usluge posredovanja obavlja besplatno.

Prema Međudržavnom dogovoru između SR Njemačke i Republike Hrvatske, dodaje Šešo, nakon obavljenog posredovanja HZZ-a, građani koji odlaze na rad u SR Njemačku dobivaju od Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu urednu radnu vizu.

Po podacima HZZ-a, u SR Njemačku svake godine odlazi na sezonske poslove, uglavnom u poljoprivredi do sedam tisuća hrvatskih građana. Naši radnici mogu raditi u SR Njemačkoj sezonski do četiri mjeseca u kalendarskoj godini.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙