FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački industrijalci drže Japan jednim od najunosnijih tržišta u svijetu

KOELN, 21. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Nekih dva tjedna pred početakkampanje "Njemačka u Japanu", njemačka vlada i poslovna udruženja uponedjeljak su istaknula veliki značaj japanskog tržišta u svijetu.
KOELN, 21. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Nekih dva tjedna pred početak kampanje "Njemačka u Japanu", njemačka vlada i poslovna udruženja u ponedjeljak su istaknula veliki značaj japanskog tržišta u svijetu.

"Japan je jedno od najunosnijih tržišta u svijetu", kazali su u udruženju njemačke industrije u Koelnu pred početak kampanje kojom se želi povećati prisutnost njemačkih tvrtki na najznačajnijim tržištima u Aziji. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da "Japan jest i ostaje dominantno gospodarstvo u azijskoj regiji".

Kampanja "Njemačka u Japanu 2005/2006.", koja počinje 4. travnja u Tokiju, ima za cilj omogućiti održivi poticaj imidžu "njemačke marke". Istraživanja pokazuju da postoji značajan manjak informacija o Njemačkoj i zanimanja za tu europsku zemlju prije svega među mladima u Japanu.

Nadalje, imidž njemačke industrije u Japanu uvelike je koncentriran u tradicionalnim područjima i smatra se prilično "običnim". Njemačka bi se stoga trebala predstaviti kao inovativno poslovno središte sa snažnom izvedbom.

Dugoročno, cilj je Njemačke uspostaviti razmjenu na visokoj razini s Japanom u području obrazovanja, kulture, gospodarstva i znanosti. Po podacima ministarstva vanjskih poslova, većina od nekih 540 njemačkih kompanija koje posluju u Japanu zadovoljna je sa svojom prodajom i zaradom. Glavni izvozni proizvodi su automobili, strojevi i farmaceutski proizvodi. No potrošačke robe nisu dovoljno zastupljene.

Ministarstvo drži da tržišni potencijal Japana još nije do kraja iskorišten, posebice u područjima poput odjeće, lifestyle proizvoda, luksuznih potrošačkih dobara, hrane i luksuznih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙