FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: počeo skup o pomorskom dobru

ZADAR, 31. ožujka 2005. (Hina) - U Zadru je danas počeo dvodnevni skup"Pomorsko dobro - problemi i perspektive" na kojemu se, u organizacijiInženjerskog biroa i Ministarstva pravosuđa, okupilo oko 150stručnjaka iz cijele Hrvatske.
ZADAR, 31. ožujka 2005. (Hina) - U Zadru je danas počeo dvodnevni skup "Pomorsko dobro - problemi i perspektive" na kojemu se, u organizaciji Inženjerskog biroa i Ministarstva pravosuđa, okupilo oko 150 stručnjaka iz cijele Hrvatske.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt rekla je da pomorsko dobro u RH obuhvaća 5839 kilometara obale. "To je područje od najvećeg nacionalnog interesa. Nužno je učiniti vidljivim status pomorskog dobra i to je vrlo zahtjevna zadaća", rekla je ministrica Škare Ožbolt.

Naglasila je da u ovom trenutku nije moguće koncesioniranje pomorskog dobra dok se ne provede vidljivi status kroz katastarske i zemljišne knjige.

Ministrica Škare Ožbolt rekla je da je pomorsko dobro najvrjedniji potencijal RH koji do sad nije bio vrednovan, ni iskorišten na pravi način.

"Ministarstvo pravosuđa poduzet će sve što je u njegovoj moći da se sredi problematika pomorskog dobra kako bi se taj prostor mogao eksploatirati i koncesionirati kroz reformu zemljišnih i katastarskih knjiga, a želja Ministarstva je da se to dovrši prije ulaska Hrvatske u EU", rekla je ministrica.

Kazala je kako je pomorsko dobro potrebno zaštititi i sačuvati od svih vrsta devastacija, a potrebno ga je i pravno regulirati jer je sada ta problematika previše raspršena u okviru velikog broja zakona, propisa i pravilnika. "Zaštita pomorskog dobra je zaštita našeg obalnog područja", istaknula je ministrica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙