FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: na sajmu "Nautica 2005." 220 izlagača

RIJEKA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni sajam nautike, sporta itehničke kulture "Nautica 2005." na kojem se predstavlja 220 domaćih iinozemnih izlagača, otvoren je danas u Rijeci.
RIJEKA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni sajam nautike, sporta i tehničke kulture "Nautica 2005." na kojem se predstavlja 220 domaćih i inozemnih izlagača, otvoren je danas u Rijeci.

Sajam se po drugi put održava na riječkoj putničkoj obali, na 12.000 četvornih metara, na kopnu i u moru, a otvorio ga je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Domaći i inozemni proizvođači izlažu oko 100 plovila. Izloženi su i unutrašnji i izvanbrodski motori poznatih svjetskih proizvođača, satelitska navigacija, brodska elektronika, jedra, boje i lakovi, smole, kormilarski uređaji, ribolovni pribor, oprema za plažu, nautička odjeća i obuća te stručna literatura.

U sklopu sajma održavaju se Izložba inovacija u pomorstvu i nautičkom turizmu i Međunarodna izložba maketa i modela brodova. Predstavlja se oko 50 domaćih inovatora te maketari s oko 150 izložaka.

Novost ovogodišnjeg sajma je predstavljenje tzv. ekstremnih sportova. Gledatelji će svakog dana moći vidjeti projekcije i prikaze skijanja na vodi, ekstremnog ronjenja na dah, padobranstva, paraglidinga, alpinizma sa sportskim penjanjem, brdskog biciklizma, streljaštva.

Najavljeni su stručni skupovi o pomorskom dobru, zaštiti intelektulanog vlasništva, razvoju navigacije, Hrvatskoj dobrovoljnoj pomorskoj straži, ronjenju na dah te o nekoliko pomorskih ustanova, a bit će održana i sjednica Udruženja nautičkog turizma Hrvatske.

Glavni sponzor Sajma je Erste & Steiermarkische Bank koja na na svom izložbenom prostoru predstavlja ponudu zajmova za nabavku plovila i opreme. Pokrovitelj Sajma je Grad Rijeka.

Sajam "Nautica 2005" održava se do 20. ožujka, a najuspješnijim izlagačima i inovatorima bit će dodjeljene nagrade i priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙