FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka pooštrila zakon o zabrani okupljanja ekstremnih desničarskih skupina

BERLIN, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Zastupnici u Donjem domunjemačkog parlamenta, Bundestagu, pooštrili su u petak zakon kojim ćese omogućiti zabrana održavanja skupova koji relativiziraju ilizagovaraju nacionalsocijalizam, ili je pak njihovo održavanjeplanirano u blizini mjesta u svezi s holokaustom i drugim nacističkimprogonima.
BERLIN, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Zastupnici u Donjem domu njemačkog parlamenta, Bundestagu, pooštrili su u petak zakon kojim će se omogućiti zabrana održavanja skupova koji relativiziraju ili zagovaraju nacionalsocijalizam, ili je pak njihovo održavanje planirano u blizini mjesta u svezi s holokaustom i drugim nacističkim progonima.

Koalicija između socijaldemokrata i zelenih koja je na vlasti i konzervativna oporba velikom su većinom izglasovali niz dopuna.

Samo se liberalna oporba usprotivila takvoj promjeni zakona, ocijenivši da guši slobodu govora i okupljanja.

Budući da se približava proslava 60. obljetnica kapitulacije nacističke Njemačke 8. svibnja, riječ je o tomu da se spriječe "provokativni skupovi krajnje desnice", primjerice u središtu Berlina, nedaleko od spomenika Židovima žrtvama nacista te da se povećaju kazne za prekršitelje, drži ministar unutarnjih poslova Otto Schily.

Gornji dom parlamenta, Bundesrat, trebao bi sljedećeg tjedna odobriti amandmane kako bi do travnja mogli stupiti na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙