FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojačane ophodnje u Malajskom prolazu

KUALA LUMPUR, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Malezija, Indonezija iSingapur pojačali su pomorske ophodnje u Malajskom prolazu nakon štosu tijekom prošla dva tjedna zabilježena tri napada razbojnika nabrodove, izjavio je u četvrtak malezijski ministar obrane NajibRazak.
KUALA LUMPUR, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Malezija, Indonezija i Singapur pojačali su pomorske ophodnje u Malajskom prolazu nakon što su tijekom prošla dva tjedna zabilježena tri napada razbojnika na brodove, izjavio je u četvrtak malezijski ministar obrane Najib Razak.

On je dodao da napadi na brodove ne mogu biti potpuno zaustavljeni zbog dužine i razvedenosti obale na tom području. U ponedjeljak su naoružani napadači oteli japanski tegljač sa tri člana posade.

Mornarice Indonezije, Malezije i Singapura su 2004. godine počele koordiniranu akciju kako bi zajedničkim ophodnjama spriječile napade na brodove.

Malajski prolaz je jedan od najprometnijih pomorskih puteva kojim prolazi skoro četvrtina pomorske trgovine i skoro sav uvoz nafte za Japan i Kinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙