FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

40. godina brodograđevne tvrtke "Marušić"

BRIST, , 21. ožujka 2005. (Hina) - Za četiri desetljeća od utemeljenjai djelovanja, brodograđevna tvrtka "Marušić" u Bristu u općini Gradacna Makarskom primorju tržištu je isporučila više od dvije tisućeraznih plovila, istaknuo je vlasnik te brodograđevne tvrtke RajkoMarušić.
BRIST, , 21. ožujka 2005. (Hina) - Za četiri desetljeća od utemeljenja i djelovanja, brodograđevna tvrtka "Marušić" u Bristu u općini Gradac na Makarskom primorju tržištu je isporučila više od dvije tisuće raznih plovila, istaknuo je vlasnik te brodograđevne tvrtke Rajko Marušić.

Ta jedina brodograđevna tvrtka na Makarskom primorju od sredine šezdesetih godina prošlog stoljeća proizvodi brodove od poliestera, materijala koji se zbog dobrih svojstava, lakšeg održavanja i oblikovanja sve više koristi u brodogradnji. Taj je materijal iz brodogradnje sve više istiskivao nekada nezamjenljivo i tradicionalno drvo koje je trenutačno u brodogradnji prava rijetkost.

Najveći sagrađeni brod bio je dug jedanaest metara, istaknuto je. Osim za potrebe pločanske luke građeni su brodovi i za lučke kapetanije, pomorsku policiju, te gliseri i druga plovila ribarske i turističke namjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙