FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje pet poginulih u novom samoubilačkom napadu u Iraku

ZAGREB/KIRKUK, 31. ožujka 2005. (Hina) - U napadu bombaša samoubojiceautomobilom-bombom u blizini kontrolne točke Sulejman Beik, južno odKirkuka, poginulo je pet pripadnika iračke nacionalne garde, a velikih je broj ozlijeđen, izvijestio je u četvrtak irački brigadir HuseinMohamadani, javljaju agencije.
ZAGREB/KIRKUK, 31. ožujka 2005. (Hina) - U napadu bombaša samoubojice automobilom-bombom u blizini kontrolne točke Sulejman Beik, južno od Kirkuka, poginulo je pet pripadnika iračke nacionalne garde, a velik ih je broj ozlijeđen, izvijestio je u četvrtak irački brigadir Husein Mohamadani, javljaju agencije.

U Sulejman Beiku nalazi se baza iračke nacionalne garde. Među poginulima je, izvješćuje France presse, i jedno petogodišnje dijete.

Agencija prenosi kako je samoubojica napad izveo na raskrižju koje vodi prema mauzoleju Ahmada ibn Muse al-Kazema, sina jednog od 12 šijitskih imama, prema kojemu su se kretali šijitski hodočasnici.

Šijiti danas obilježavaju 40-ti dan nakon ašure, svetkovinu koja šijitske vjernike podsjeća na smrt imama Huseina kojega su 680. ubili suniti.

Najveće okupljanje vjernika predviđeno je u svetome gradu Kerbali, smještenom 110 km južno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙