FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji bombe u Bagdadu ubijeno šest osoba

BAGDAD, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters/dpa) - U eksploziji automobilabombe koja se dogodila u srijedu u objektima za obuku iračke vojske usredištu Bagdadu ubijeno je šest osoba, dok ih je još 28 ozlijeđeno,izvijestio je policijski izvor.
BAGDAD, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters/dpa) - U eksploziji automobila bombe koja se dogodila u srijedu u objektima za obuku iračke vojske u središtu Bagdadu ubijeno je šest osoba, dok ih je još 28 ozlijeđeno, izvijestio je policijski izvor.

Šestorica ubijenih bili su pripadnici Nacionalne garde, a prema policijskom izvoru i izvješću američke televizijske postaje CNN, automobil bomba je eksplodirao u trenutku kada su se regruti bili u tim objektima radi upisa u iračku vojsku.

Pobunjenici koji žele svrgnuti iračku prijelaznu upravu koju podržavaju Sjedinjene Američke Države često napadaju snage sigurnosti i policiju sa samoubilačkim i automobilima bombama, a u tim su napadima ubile na stotine osoba.

Prije ove eksplozije, pobunjenički bombaši samoubojice su u ponedjeljak u južnom iračkom gradu Hilli izveli napad automobilom bombom u čijoj je eksploziji poginulo 125 osoba, što je najsmrtonosniji napad tog tipa u Iraku od rušenja sa vlasti Saddama Husseina u 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙