FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku šest mrtvih, uhićene četiri žene kamikaze i nova otmica

ZAGREB/BAGDAD, 8. ožujka 2005. (Hina) - Visoki policijski dužnosnikiračkog ministarstva unutarnjih poslova ubijen je u utorak u Bagdadu,a 40 kilometara južnije eksplozija je usmrtila petoricu iračkihvojnika dok su u istome području uhićene četiri žene samoubojice seksplozivom.
ZAGREB/BAGDAD, 8. ožujka 2005. (Hina) - Visoki policijski dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova ubijen je u utorak u Bagdadu, a 40 kilometara južnije eksplozija je usmrtila petoricu iračkih vojnika dok su u istome području uhićene četiri žene samoubojice s eksplozivom.

Odgovornost za ubojstvo policijskog general-bojnika Ghazija Mohammeda preuzelo je putem internetskog priopćenja iračko krilo terorističke mreže al-Qaide koju vodi jordanski militant Abu Musab al-Zarwawi, javlja agencija Reuters.

Njegova skupina, odgovorna za najkrvavije napade u Iraku, ubila je i desetke talaca, među kojima nekoliko stranaca, a za njegovu glavu Sjedinjene Države raspisale su 25 milijuna dolara nagrade.

Agencija France presse javlja o ubojstvu peterice iračkih vojnika kod mjesta Iskandariyah, 40 kilometara južno od Bagdada noću na utorak pri eksploziji lijesa privezanog o krov automobila.

U istome su području uhićene četiri žene s pojasevima napunjenima eksplozivom. Prema riječima iračkoga vojnog časnika dvije su žene trebale napasti zgradu suda u Iskandariyahu, a druge dvije trebale su se raznijeti na vojnoj kontrolnoj točki.

Agencija dpa javlja o novoj otmici blizu mjesta Tuz, 230 kilometara sjeverno od Bagdada. Prema policijskim izvorima oteta su petorica djelatnika američke građevinske tvrtke Bechtel i zasad nema podataka o njihovome državljanstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙