FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Nastavlja se nasilje

BAGDAD , 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tri iračka civila ubijenasu, a deset ih je ozlijeđeno u ponedjeljak kada su američki vojniciotvorili vatru na stambenu četvrt u iračkom mjestu Qaim, a ueksploziji automobila bombe u Bagdadu poginula su dvojica civila,izvijestili su u ponedjeljak medicinski izvori i mediji.
BAGDAD , 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tri iračka civila ubijena su, a deset ih je ozlijeđeno u ponedjeljak kada su američki vojnici otvorili vatru na stambenu četvrt u iračkom mjestu Qaim, a u eksploziji automobila bombe u Bagdadu poginula su dvojica civila, izvijestili su u ponedjeljak medicinski izvori i mediji.

Pucnjava u Qaimu uslijedila je nakon raketnog napada pobunjenika na zgradu carine koja se sada koristi kao američka vojna baza. Među ozlijeđenima je petero djece, a većina ranjenih u teškom je stanju, izvijestili su liječnici.

U Bagdadu je poginulo dvoje civila, a još je dvoje ozlijeđeno u eksploziji automobila bombe u bagdadskoj četvrti Rasheed. Cilj bombaškog napada bio je američki vojni konvoj u kojemu nitko nije ozlijeđen.

U Bagdadu je u ponedjeljak počinjen još jedan bombaški napad čiji je cilj bio konvoj u kojemu se vozio jedan od dužnosnika ministarstva zdravstva Saad Al-Amili koji je preživio atentat. U napadu su ozlijeđena četvorica njegovih tjelohranitelja.

Sjeverno od glavnog grada u mjestu Bayjiju pobunjenici su pucali na poštanski kamion ubivši turskog vozača, izvijestila je Al-Arabiya, a u Mosulu je skupina naoružanih muškaraca ubila iračkog kamermana koji je radio za kurdsku televizijsku postaju. Hussam Habibi otet je 12 sati prije nego što je ubijen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙